زمان آمادهسازی مواد آن 10دقیقه و زمان لازم برای پخت آن داخل فر اجاق گاز، 30 تا 40 دقیقه است.
مواد لازم:
- نیم کیلوگرم گلکلم (به گلهای کوچک تقسیم شده)
- 2 عدد سیبزمینی
- 100گرم گوجهفرنگی ریز
مواد لازم برای سس:
- 25گرم کره
- یک عدد ترهفرنگی (خرد شود)
- یک حبه سیر (له شود)
- 25 گرم یا 3 قاشق سوپخوری آرد گندم
- یک و یکچهارم پیمانه شیر
- 75 گرم یا سهچهارم پیمانه مخلوط پنیر چدار و پنیر پارمسان (رنده شود)
- نوک قاشق چایخوری فلفل قرمز
- 2 قاشق سوپخوری جعفری خردشده
- نمک و فلفل سیاه
- جعفری خردشده برای تزئین
طرز تهیه:
1 - گلکلمها را در قابلمهای حاوی آب به مدت 10دقیقه بپزید، سپس آن را داخل سبدی آبکشی کنید. سیبزمینیها را نیز در قابلمه دیگری آبپز کنید، بعد پوست آنها را کنده و به قطعات متوسط خرد کنید.
2 - برای آماده کردن سس، کافی است کره را در تابه متوسطی ریخته و روی شعله اجاق گاز آب کنید؛ پس از آن، ترهفرنگی خردشده و سیر لهشده را در کره آبشده ریخته و یک دقیقه تفت دهید، سپس آرد را اضافه کرده و آن را نیز مرتب به مدت یک دقیقه هم بزنید.
حالا تابه را از روی حرارت بردارید و شیر، 50گرم از پنیر، فلفل قرمز و جعفری را کمکم به غذا اضافه کرده و مواد را با هم مخلوط کنید. پس از آن، تابه را دوباره روی شعله بگذارید تا مواد به جوش آید. سپس کمی نمک و فلفل روی مواد بپاشید؛ بدین ترتیب سس آماده است.
3 - حالا ظرف سرامیک یا پیرکس مستطیل گودی را آماده کرده و گلکلم را کف ظرف چیده و مخلوط سیبزمینی و گوجهفرنگی را به آنها اضافه کنید، سپس سس را با باقیمانده پنیر رندهشده روی مواد بریزید.
4 - ظرف حاوی این گراتن را به مدت یک ربع در دمای 180درجه سانتیگراد داخل فر قرار دهید تا بپزد.
نکته یک: پیش از سرو کردن مواد، با مقداری جعفری خردشده، روی خوراک را تزئین کنید.
نکته2: این خوراک را به جای گلکلم با کلم بروکلی یا حتی با مخلوطی از هر دوی این کلمها نیز میتوانید بپزید.
نکته3: فر را پیش از قرار دادن ظرف، به مدت یک ربع گرم کنید.